3.11.2012

fish magic


katso, minä piirrän tähän syvään lilaan veteen verhon, voit ajatella sitä ovena tai seinänä tai ikkunana, sillä on hunnun meduusamaiset elkeet, se aaltoilee kuin tahtoisi leikkileijailla ja vihkiä sinut kadonneeseen aikaan, silmän kuin dementoituneen sukelluskellon omaksi, nyt voi vilkuttaa helmiäiskaloille ja timanttikaloille ja odottaa pitkää liukua mastosi kieppuvaa uponneen kuun natisevaa ellipsiä, sinä sen sallit, että päivänkakkarat muuttavat uuteen kotiinsa, että maljakot juopuvat luopumisen ilosta, ehkä tästä tuli onnellisin hetkesi rajalla rajattomassa kulmauksessa ennen veden sekoittumista, ennen kidustesi jännittymistä sameaan samettiin

4 kommenttia:

sanapasanen kirjoitti...

Dementoitunut kello, luopumisen ilosta juopuva maljakko jne; sinulla on hyvä kuvan rikassanainen esilletuonti.

poeticshine kirjoitti...

Unenomaista tajunnanvirtaa joka sukeltaa tuoreesta kielikuvasta toiseen. Voisitko kommentoida mun runoja ja ohjata mua rakentavasti kehittymään? Huomaan runossasi häätermejä, vihkiä, timantit, helmiäinen, sametti, huntu.

Elmontulia kirjoitti...

vaaauu! tulee aaltoileva olo, kieli ja lauseet tässä jotenkin soljuvaa ja myötäilevää. tällainen tyyli toimisi mininovellissa kans tosi hyvin.

Kristian kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista. Haasteet/tehtävät eivät kuulu vahvuuksiini, mutta taulu jäi vaivaamaan mieltäni. Teksti voi muuttua vielä paljonkin.

Poeticshine, huomiosi ovat tarkkoja - asia liittyy hajautettuun kuvallisuuteen - joskaan nuo sanat eivät tarkennu yhteen ainoaan merkitykseen.

Mitä taas tulee palautteen antamiseen: satunnaisiin teksteihin on vaikea päästä sisään, rakentavasta otteesta puhumattakaan. Jos on halua kehittyä kirjoittamisessa, olisi tärkeää (runsaan ja monipuolisen lukemisen lisäksi) hakeutua kirjoittamisen kursseille ja (tiiviisiin) yhteisöihin. Oman ilmaisun löytäminen on kärsivällisyyttä, uteliaisuutta ja kokeilua vaativa prosessi.

Yleensä kommentoin muiden tekstejä (netissä) vain silloin kun minulla on jotain sanottavaa, jonkun ilmaisun/minikosmoksen herättämiä tuntemuksia.

Kaapista tulleet